neděle 9. října 2016

New York | Day 5 & The Lion King

Pátý den jsme si hned ráno půjčily kola u Central Parku a chtěly jsme ho celý dokola objet, ale… nejsem cyklistický fanda. Ve Vancouveru mě to baví ve Stanley Parku na těch italských babičkovských kolech s košíkem, ale bohužel nebyly v nabídce, tak jsme dostaly kola klasická. Další věc byla to, že Manhattan je od zdola až po nějakou 130 ulici rovina a pak to začne jít do kopce, ale Central Park je pod úrovní manhattanských ulic a je tam kopců až moc, což mě teda nebavilo :D Po hodině jsme byly teprve v půlce, takže jsme druhou půlku vzaly vedle po silnici, což bylo mnohem pohodlnější, ale o to nebezpečnější mezi auty :D 

Our fifth day in New York started with a bike rental from where we biked around Central Park. We wanted to go the whole way around but after an hour of biking we found out that we were only half way there! The first issue was that we had a regular bikes, not the cute comfy grandma style bikes like we had in Staley Park back in Vancouver so that was not good and second thing was that even though almost the whole Manhattan Island is basically flat, well, the Central Park is certainly not, it is below the level of Manhattan streets so it has one big hill after another and I am not a fan of cycling. Therefore I exited the Central Park half way and we took it back by road. Way comfier but way more dangerous among all the cars :D
 Good morning New York!
Coconut milk ze skoro jakéhokoliv čaje vytvoří neskutečnou dobrotu. Kdo jste nezkusil, tak nekruťte hlavou a nesuďte a raději to jděte zkusit ;)
 Pak jsme si daly Movie & TV Show Tour po Central Parku, což byla naprostá bomba a když s enás vždycky zeptali, jestli víme, co se kde na jaké lokaci natáčelo, nevěděla jsem jenom jednu jedinou věc :D Dokonce jsme si půjčily i loďku a odpoledne jsme se svezly na rychlý lodi k soše svobody, což jsme opět měly zahrnuto v New York Passu. A večer už přišel zlatý hřeb (doslova) v podobě Brodway Show “The Lion King,” která předčila všechna moje očekávání. Achjo, to vám byla taková dokonalost! Herci super, písničky jako když jsem byla malá a ty kostýmy?! Jedním slovem paráda. Určitě doporučuji a to všem!


After that we took the TV & Movie Tour in Central Park where we saw locations where a lot of movies were shot (I knew almost every answer on that tour hahah) and we also rented one of those little boats. In the afternoon we took the speed boat to the Statue of Liberty and in the evening we finally got to see the Broadway Show “The Lion King” which was one of the most beautiful things I have ever experienced in my entire life. Actors were great, songs sounded exactly like when I was a little girl and the costumes were beyond perfect. I have one word and that is amazing. It exceeded all my expectations. I totally recommend this one to everyone!
Jeden tenhle mrňous stál $4 (!!) a chutnal stejně jako ten, co jsem si chodili dávat na základce na náměstí v Příbrami :D Ale K New Yorku to patří a bylo to dobrý, takže tak, odůvodnění vcelku kvalitní, řekla bych.
 Ta cedulka pěkně na turistu, abych se kdyžtak našla :D
Indeed. <3
Byla jsem natěšená jako malá. Byla to opravdu nádhera.
Na Times Square jsme se pohybovaly rychlostí 0km/h, protože tam bylo tolik lidí, že se nedalo pohnout ani jedním směrem. Plus všechno okolo bylo (stejně jako všude jinde v New Yorku) v rekonstrukci, takže půl cest zavřených. Ideální.

Žádné komentáře:

Okomentovat