neděle 16. srpna 2015

PANCAKE SUNDAY


Víkend? To znamená jedno jediné - velké snídaně! Nebo teda alespoň o trochu větší a zajímavější než během týdne, ehm. Ráno se probudit, líně se převalit v posteli a s tou krásnou myšlenkou "dneska nic nemusím" dojít do kuchyně, udělat si čaj a přemítat, co si dát nejlépe k jídlu. To je to perfektní nedělní ráno. Od čeho jiného taky neděle jsou, že ano? Nejraději dělám vafle, překvapivě, ale když není po ruce vaflovač, tak jsou jasnou volbou palačinky. K tomu nejlepší ovoce v podobě malin, banánu, borůvek a rybízu (ten byl teda pěkně kyselej), tvaroh a domácí meruňková marmeláda. Mohla bych to mít každej den! S čím máte palačinky nejraději vy? Krásnou neděli všem! 
Recept je velmi jednoduchý:
50g mouky (pšeničné, žitné, rozemleté vločky... cokoliv vám vyhovuje)
150ml mléka (normální, madlové, kokosové...)
1 vejce

Vše stačí smíchat a opéct na nepřilnavé pánvi nejlépe na kokosovém oleji, protože ten voní jednoduše nádherně! Navrch řecký jogurt smíchaný s tvarohem a spoustou strouhaného kokosu. Dobrou chuť!

Weekend? That means one thing - big big breakfast! Or at least a bigger and more interesting breakfast than the ones during the week, uhm. The morning when you just wake up in your comfy bed, roll over, you feel lazy and with that beautiful thought "today I don't have to do anything" walk into the kitchen, make some tea and wonder about what you would like to eat. That is the perfect Sunday morning. What else are Sundays for, right? I prefer waffles but if there is no waffle maker in the house I make pancakes instead. Then you just add the best fruit such as raspberries, banana, blueberries and red current (I must say it was pretty sour), quark and homemade apricot marmelade. I could eat this every day! What do you like most with your pancakes? Happy Sunday everyone!
The recipe is very simple:
50g flour (wheat, rye, ground oats... whatever you prefer)
150ml milk (normal, almond, coconut...)
1 egg

Just mixe everything in a bowl and fry on a non-stick pan, perfectly on a coconut oil because it just smells delicious! On top just put a greek yogurt mixed with quark and lots of grated coconut. Enjoy!  
















Žádné komentáře:

Okomentovat