pondělí 5. září 2016

CALIFORNIA HURRAY | San Francisco

Poslední dny se domů chodím jenom vyspat, každý den tu najdu něco nového, protože moji spolubydlící se činí víc jak roj včel, ale o tom bude další článek :D Teď se konečně dostávám k našemu super výletu po Californii, kam jsme se s mejmou vydaly na konci jejího výletu do Vancouveru. Harmonogram byl jasný: Vancouver - přelet do San Francisca - přejezd do LA - zpátky do svých domovů Vancouveru a Plzně. Ono se to jednoduše píše takhle, ale realita plánování je trochu jiná, jak mi asi každý cestovatel rád potvrdí. 

The past two weeks I'm going home only to sleep but I always find something new that my roommates brought in but I will talk more about that in the next post :D Now I'm finally getting to the amazing trip that me and my mom did after her stay in Vancouver. The plan was simple: Vancouver - flight to San Francisco - drive to LA - back to our homes in Vancouver and Pilsen. It seems simple when I write it here just like this but every other fellow traveler will agree with me that the reality of planning is a whole different story. 
Ve středu v 6 večer jsme odlétaly z Vancouveru do SF, na letišti jsme vyzvedly auto a mohly jsme vyrazit do hotelu. Cesta se nám trochu protáhla, protože navigace na iPadu nám selhala (na rovinu jsme si nezaplatily premium verzi a trial nám vypršel, klasický blonďatý kousek bych řekla) a tak jsme do hotelu jely ne 40 minut, ale hodinu a 40 minut. Úplně unavené jsme padly do peřin, ještě jsme koupily ty mapy a šly spát. Jinak mohu vřele doporučit si koupit aplikaci Sygic GPS. Stojí to asi 27 Euro, ale máte to do konce života včetně aktualizací a funguje to spolehlivě offline, lepší než klasická GPS, fakt že jo. 

Our flight from YVR was at 6pm on Wednesday night and we picked up our car at the SF airport. It was supposed to take us about 40 minutes to get to our hotel but because our navigation we had on our iPad failed (okay, we didn't buy the Premium version and the week try out just ended so I would say that it was like a typical blonde move from us) so it took us hour and 40 minutes to get there. Needless to say that we went straight to bed after we purchased the Sygic GPS App which I can really recommend because even though it costs about 27 euros you have it for the rest of your lives and it works perfectly offline, better than the regular GPS you have in your car for real.
Ve čtvrtek jsme měly celý den na to si projít SF kromě Golden Gate Bridge, to jsme měly v plánu až v pátek ráno. Ve městě, které je domovem pro sourdough bread jsem byla už potřetí a už potřetí jsem měla počasí úplně na pěst. Byl začátek srpna a nám ráno mrzly zadky, dopoledne bylo 16°C a odpoledne jsme se dostaly na celých 17°C. Do toho mrholilo, ráno byla mlha, že nebylo vidět ani na Alkatraz a vůbec nevím, jestli se sem chci ještě někdy podívat, to město mě v lásce moc nemá a já se vnucovat nebudu :D O poslední návštěvě jsem vám psala tady, je to o moc víc turisticky zaměřené.

On Thursday we had the whole day to explore the city except for the Golden Gate Bridge, that we had planned for the Friday morning. The city of sourdough bread disappointed me once again, this was my third time visiting this city and the weather was awful every time. It was the beginning of August, it was gloomy, rainy and in the morning we were freezing our butts off. I feel like this might be the last time for a very long time that I was visiting SF, I don't feel welcomed here at all :D You can check out the post from my last visit here, it is much more touristy like, hahah.
Snídani jsme si daly v SEED & SALT, což je veganská kavárna/bistro a mají tu nejlepší ořechovo semínkový chleba. Ještě jsme si daly kokosovou quinovou kaši a kokosový jogurt, co jsme si myslely, že podle ceny budou velké misky plné dobrot a nakonec to byly tyhle drobotinky v plastových kelímcích. No, sice to bylo dobroučký, ale maličký! #dejteminajíst Prošly jsme to oklikou přes Sea Walk do Fisherman's Wharf, která je sice větší než ve Victorii, ale pro mě neměla takové kouzlo a bylo tam hrozně narváno. Pokračovaly jsme na Pier 1, kde jsme si daly oběd, skrz Market Street jsme se dostaly na Union Square, svezly se tramvají na půl cesty zpátky domů, vyšláply obří kopec a měly dokonalej výhled na to, jak vypadá klasické SF, doma se převlékly a jely na večeři do stejné restaurace, kde jsem byla naposledy v březnu s Luckou. Byla totiž naprosto neskutečná a ani napodruhé nezklamala! Je to Hecho na 2200 Market Street, určitě doporučuji! Večer jsme zakončily zmrzlinou a projížďkou přes most a opět padly za vlast, jako bysme nachodily 20 km. No dobře, měly jsme v nohách jenom 17km. A teď vám přeji krásnou dobrou noc!

We had breakfast in a organic vegan café called SEED & SALT where they have the best nut and seed bread, omg, that was so good. With that we had a coconut quinoa porridge and coconut yogurt. Both of that was kind of pricy so we were expecting a big bowl of goodness but we got these small plastic things which were good but so tiny! #foreverhungry We walked around the Sea Wall until we got to the Fisherman's Wharf which was bigger than the one in Victoria but way more crowded and it didn't have the same vibe. We continued our stroll to Pier 1 where we had lunch, we walked through the Market Street to the Union Square and took a tram to get us closer to our hotel. We hiked such a steep hill but we got a beautiful view as a reward. We changed and headed out for a dinner to the same restaurant I was in with Lucy in March during my last visit. It was soooo good like I remembered it so I can easily recommend this one for you guys - Hecho on 2200 Market Street. We ended our night with ice cream and a drive across the bridge at night and fell asleep practically instantly because we walked 17 km that day! And now I wish all of you a good night too.
Unplanned denim on denim outfit, I just didn't have any other jacket because mom took my leather one :D

Žádné komentáře:

Okomentovat