sobota 4. července 2015

BREAKFAST JOY

Odjakživa nemám ráda vstávání. Vždy jdu raději pozdě spát a o to déle vstávám, než abych šla do postele o něco dřív, přivstala si a užila si denního světla. Kdepa. Jsem noční tvor a spánek patří mezi mé nejmilovanější činnosti. Ale je fakt, že za poslední rok se mi podařilo spací režim změnit k lepšímu a místo klasické desáté hodiny jsem schopna vstávat i kolem půl osmé a není to pro mě největší trest.
Na snídani si každé ráno udělám čas, náležitě si ji užiju a den je vždy hned o něco lepší. Jak někdo může vyjít z domu bez snídaně (nebo případně alespoň jídla na cestu), to dnes už opravdu nedokážu pochopit. Proto Vám na následujících fotkách představím své oblíbence, které si získali místo v mém srdci (žaludku).

Since like forever I have never enjoyed getting up in the morning. I have always prefered going to bed late and get up later than going to bed a little earlier, get up early and enjoy more of the daylight. No way. From where I stand, I am a creature of the night and sleep is one of my most favorite activity. However, it is a fact that over the last year, I managed to change my sleep mode for the better, and instead of the classic 10 am I was able to get up and around 7:30 am and not think about it as the greatest punishment.
Every morning I make time to eat breakfast, to properly enjoy it, and the day becomes just a little bit better. How can anyone leave the house without any breakfast (or at least with some snack on the way), now I really cannot understand. Therefore, let me introduce to you some of my breakfast favorites that have earned a place in my heart (stomach).




Lívance! Poslední dobou nejčastější obsah mého snídaňového talíře, protože se mi podařilo najít dokonale jednoduchý, zdravý, rychlý recept a opakuji ho neustále dokola.

Pancakes! Lately they are the most common contents of my breakfast plate, because I found a perfectly simple, healthy and quick recipe and I repeat it over and over again.




Klasický jogurt, müsli a ovoce. Jogurty jím už zásadně jen ty řeckého typu. K tomu přidám buď domácí granolu nebo tu kupovanou z Marks & Spencer a ovoce nejlépe v podobě jahod, malin nebo borůvek. Banány, jablka a hrušky si nechávám na zimní období, kdy tyhle dobroty nejdou pořádně sehnat.

Classic yoghurt, granola and fruit. I actually eat only the Greek type yoghurts. Then I add either homemade granola or the one purchased from Marks & Spencer and the fruit is the best in the form of strawberries, raspberries or blueberries. I leave bananas, apples and pears for the winter time when these goodies are hard to buy in store.





Poslední stálicí na snídaňovém menu je samozřejmě ovesná kaše. Kapitola sama o sobě. Za ty roky, co ji dělám, jsem si ji upravila k dokonalosti a nedám na ni dopustit, ať je venku zima nebo horko, je to dobrota. S kakaem, medem, burákovým máslem, javorovým sirupem, kokosem, skořicí... Mňam. Už je ráno?

The last regular item on my breakfast menu is obviously porridge. It deserves a special post. Over the years I'm cooking it, I managed to achieve a perfect recipe and whether it is cold or hot oustide, I swear by it, because it's just delicious. With cocoa, honey, peanut butter, maple syrup, coconut, cinnamon... Yummy. Is it morning yet?


Z fotek je asi jasně vidět, že snídaně u mě bývá opravdu převážně sladká. Většinou ráno na něco slaného nemám chuť nebo si to musím dopředu naplánovat. Pokud se opravdu rozhoupu a udělám snídani na slano, pak to většinou vyhrají míchaná vajíčka a nějaké pečivo namazané nejlépe sýrem.
Jak moc je poznat, že jídlo je jedno z mých nejoblíbenějších témat vůbec? A co snídáte nejraději Vy?

From the photos it's probably clear that my breakfast is usually sweet tasting. Usually in the morning I'm not in the mood for something salty or I have to plan it ahead and then usually the scrambled eggs and some bread with cheese win.
How obvious is it that food is one of my most favorite topics at all? And what do you prefer to eat for breakfast?

Žádné komentáře:

Okomentovat