neděle 24. července 2016

TOFINO | Part II.

Na druhý den ráno jsme se probudily do mlhavého rána, což je prý v Tofinu každododenní stav, protože když jim neprší, tak tahle mlha, co se utvoří večer a mizí někdy po poledni další den, udržuje všechno vlhké a krásně zelené. Tak jsme se v klidu nasnídaly, sbalily věci a šly na wifinu do kavárny, kde jsme chvíli pracovaly/dělaly úkoly do školy. Všechno je to o tom slavném time managementu :D Když se začala mlha trhat, šly jsme se projít po městečku, které mi připomínalo Haleiwu na Hawaii. Jedna silnice, krámky a místa, kde si sednout na jídlo nebo na kafe všude kolem, na jedné straně moře, na druhé zelená příroda. 

Pak jsme si daly oběd, zmrzlinu (jak jinak), koupily místní čokoládu a před odjezdem jsme šly na pláž. Je jich tam mraky, ale neměly jsme čas si vzít deku a chvíli tam pobýt, což je sice obrovská škoda, ale měly jsme před sebou 5 hodin cesty do Viktorie, tak jsme viděly tu největší, Long Beach, a druhou na doporučení fešáka z hotelu, Chesterman Beach. Fascinuje mě, jak je ta příroda tady nedotknutá. Všechno se točí jenom kolem toho, aby se nemusel pokácet strom navíc a všechno zůstalo co nejvíc v původním stavu. 

The second day we woke up to a foggy morning which is a common situation in Tofino every day, at least that is what we have been told. If it's not raining, the fog will come and keep everything moist and beautifully green from the evening till the next day after midday. So we had a delicious breakfast, checked out from the hotel and ended up in a local coffeeshop because they had wifi and we needed to work/do homework. That time management thing, you know. When the fog was going away, we went for a walk around town which reminded me a lot of Haleiwa in Hawaii. One main road, cute little shops and places to eat everywhere, ocean on one side, green nature on the other.

After our walk we had lunch, ice cream (I mean duh), bought some local chocolates and head down to the beach. There are so many beaches and we had so little time because we had 5 hour drive to Victoria ahead of us. So we went to the biggest one, Long Beach, and to one that this guy who worked in the motel recommended us, Chesterman Beach. I'm still being fascinated by the way how they love and try to preserve and protect the nature around here. Not one tree is chopped down in vain, everything is built so it would interfere as little as possible.
Jak moc je poznat, že snídaně je moje nejoblíbenější jídlo dne? Až moc, lol. #navěkyhladová

How obvious is the fact that breakfast is my most favorite meal of the day? Too much, lol. #foreverhungry
Původně jsem si chtěla dát maple bacon donut, ale drze mi ho vyprodali, tak padnul veganský plněný marmeládou. Ty veganské donuty jsou prostě úplně jiná liga dobrot, dokud nezkusíte, tak neodmlouvejte.

Originally I wanted the maple bacon donut but they sold it out so I went for the vegan one that was filled with jam. The vegan donuts are just different level of deliciousness, your objections are irrelevant until you try them.
Zase jídlo? Vážně?

Food again? Really?
Ten telefon v zadní kapse.

The phone in my back pocket.

2 komentáře: