pátek 18. března 2016

THE ORDINARY (AND BEAUTIFUL) DAY


Včera byl hodně povedený den. Nestalo se vůbec nic zásadního, jakože ale naprosto nic zajímavého :D Ale... Po dlouhé době bylo krásné počasí, neměla jsem nějakou zásadní povinnost, nemusela jsem nikde být a celkově to bylo celé normální a více než super. Sluníčko svítilo, s kamarádkou jsme zvládly spoustu práce na blog, měly jsme výborný oběd, domácí zmrzlinu bez umělých sladidel a cukru, stačila se mi udělat díra na ponožce, byla jsem na svojí oblíbené workout hodině, stačila si uklidit byt a podívat se na svůj oblíbený seriál. 

Yesterday was very successful day even though nothing major happened, well, on the contrary actually :D But... After quite a long time it was a beautiful weather over here, I didn't have any important responsibilities or any particular place to be and over all it was all normal and more than great. Sun was shining, we had a great lunch and got a lot of work for blog done with my friend, found this place with organic homemade ice cream without any nasty ingredients and sugar, I got hole in my sock, went to my favorite workout class, cleaned up my apartment and watched my favorite TV show. 




Večer mi došlo, že jsem celá taková spokojená a že všechno je vlastně v naprostém pořádku, i když pár těch starostí je ještě přede mnou. Pak jsem si ale uvědomila, že si nejsem tak úplně jistá, jestli bych tenhle den dokázala uznat jako jeden z těch hodně povedených, i kdyby tomu nepředcházely více než tři docela stresující a náročné týdny. No, popravdě, asi nedokázala. Takže je nejspíš asi pravda, co se říká, že ty špatný chvíle v životě jsou tu proto, abysme si pak vážili těch dobrých, co by nám jinak tak skvělé nepřipadaly. Ne, že bych měla zrovna zájem na tom, aby těch špatných bylo hodně, takže spíš je lepší hledat tu světlou stránku, klid a pohodu i tam, kde by se na první pohled mohlo zdát, že jí moc není. Pro někoho jako mě docela slušná výzva :D Počítám, že třeba hned dneska se začnu nad něčím rozčilovat a zalamentuju si, hahah, ale tak musíme mít v tom životě rovnováhu, že jo. Prvním krokem by mělo určitě být "hlavně se tolik nestresuj." Jak říkám, docela výzva.

In the evening, I felt all good and like everything is actually fine even though I have couple things to take care of in front of me. Then I stopped for a moment and wondered if I would be able to appreciate this ordinary day as one of the really good ones even if I didn't have more than three very stressful and hectic weeks before that. To be honest, I probably would not. So it might be actually true that we have to experience the worse things in life in order to be able to appreciate the good ones. Well, I have no intentions to have more bad ones than it is necessary so I guess it's better to look for the bright sight of things, for calm and peace every day though it might seem hard at first. For someone like me, it is quite a challenge :D I bet that I will be getting angry and mad for no reason today but hey, we need balance in life, correct? The first step should be "don't stress too much" for sure. Like I said, quite a challenge. 




Photos by: Rena Kufudi. Check out her blog here.

Žádné komentáře:

Okomentovat