středa 16. března 2016

THE FOODS OF CALIFORNIA

Úvodní fotka banánového muffinu se vším celozrnným a kafíčko k tomu, všechno z Whole Foods pekárny. Schváleno.
Na mém výletu do krásné Kalifornie jsem měla tři velmi jednoduché, obrovské a všechny stejně světově významné cíle. A jak už tak u mě bývá zvykem, vše se točilo kolem jídla. Měla jsem těch položek na seznamu mnohem více (jak by taky ne), ale snad to nebyla moje poslední návštěva a příště si doplním zbytek. Takže na seznamu bylo následující: 

1. Cheeseburger v In-n-Out.
2. Obrovský milkshake s Oreo sušenkama. 
3. Pravá americká snídaně aka dejte mi alespoň ty dokonalý nadýchaný borůvkový palačinky. 


Chvíle napětí a jooo! Všechno se povedlo a vy se teď musíte dozvědět, jaký to všechno bylo, protože jinak byste nemohli s klidem spát a to já si na svědomí určitě nevezmu, takže jdeme na to.

On my trip to the beautiful California I had only three simple, huge and equally important goals to achieve. To be more accurate - to eat. Obviously, everything was about food. I had much more items on my to-eat-list but I hope this wasn't my last visit here so I will get the chance to eat the rest of it soon. So, for now, the list consisted of:

1. Cheeseburger in In-n-Out.
2. Huge Oreo milkshake. 
3. A real American breakfast aka at least give me those beautiful delicious fluffy blueberry pancakes. 

Drum rolls please... Yes, I made it all! And now, you need to know all about it because otherwise you couldn't sleep well and that is something I simply cannot let happen so here we go. 

1. In-n-Out


Několikrát jsem to viděla na Instagramu, pár lidí se mi o tom zmínilo. Ale co může být tak zvláštního na hamburgeru zrovna z In-n-Out? Vždyť to musí být stejný jako kdekoliv jinde. Nenechala jsem svá očekávání, aby mi zatemnila úsudek, a s čistou hlavou musím uznat a prohlásit, že je to opravdu taaaak strašně dobrý! A ty hranolky! Nebylo to přeolejovaný, ani přesolený, bylo to tak akorát dokonale všechno super. Tohle je určitě top místo, kam jít, když budete mít tu možnost!

I saw these couple times on Instagram, a few of my friends told me about it. But what on Earth could be so good on a hamburger from In-n-Out which seems just like any other fast food around the U.S. Cleverly as always, I didn't let my expectations to cloud my judgement a with clear head I assessed all the facts and I have to declare that it is really so so so good! And don't even get me started on those fries! It wasn't too oily, not even too salty, it was all just alright and perfectly amazing. This is definitely one of the top spots to go in if you happen to be around one! 
Price: $10.00 / menu





Chutnalo.

2. Sonic Drive-In


Co se Oreo sušenkovýho milkshaku týče, neměla jsem v hlavě vybraný podnik, kam bych chtěla jít. Perfektním místem by bylo nějaký náhodný bistro okolo silnice na našem road tripu, ale všichni víme, jak ten dopadl, takže když Lucka navrhla, abysme šly do Sonicu, kde jsme byly i na našem posledním společném výletu do Ameriky, neváhala jsem ani vteřinu a už jsem v ruce držela tenhle skvost. Pravda, byla to víc zmrzlina než pravej milkshake, ale bylo to tak dobrý, že jsem si spíš chtěla objednat další než abych vymýšlela, jestli to je nebo není dostatečně milkshakovitý. Vtipný je to, že je to jenom drive-through takže jedině autem, moji milí :)

About that Oreo milkshake business. I didn't have a specific place where I would like to go to get it even though the perfect option would be a random diner right on the side of the road on our way through California West Coast but we all know how that road trip went down so... When Lucy suggested we can go to Sonic where we actually were couple years ago on our last trip to the U.S., I didn't hesitate at all and in couple moments I held this huge cup of ice cold Oreo perfection in my hands. Well, to be honest, it was more of an ice cream than milkshake but it was too good that I wanted to order another one and I didn't have time to think if it's milkshaky enough or not. Funny thing about this place is that it's drive through only so you will need a motor vehicle, my lovely humans :)
Cena / Price: $3.50 / milkshake





3. iHop


I u palačinek mi bylo jedno, kde mi je uvaří. Nakonec jsme se k nim dostaly až poslední den, a tak nějak to vyšlo, že jsme skončily v řetězci iHop, kde celý den servírují americké, ale zahlédly jsme tam i obědy. Očividně je to hodně oblíbené místo, protože jsme čekaly na stůl něco přes 20 minut, což bylo docela hodně, když vezmu, jak bylo to místo velký. To by nám ještě tak nevadilo, ale fakt, že jsme na jídlo čekaly 45 minut s tím, že bylo úplně jasný, že na naši objednávku zapomněly, když minimálně dva stoly, co přišly po nás, měly jídlo dřív než my, trošku ovlivnilo naše rozpoložení, protože už jsme měly opravdu hlad. Ale teď k tomu jídlu. Bylo to více než dobrý. ALE abych byla úplně upřímná, čekala jsem něco trochu jinýho. Palačinky nemusely být tak sladký, borůvky mohly být čerstvý a ne z kompotu a naopak vajíčka mohly být trochu víc dochucený. Za celkovou cenu to ale nebylo špatný. Pokud to budete mít po cestě, tak se klidně zastavte a dejte si do nosu, ale podle mého názoru to nestojí za to, abyste kolem toho plánovali celý výlet :)

When it came to pancakes, I didn't have any particular place in mind either. We got to them on our last day and somehow we ended up in the chain restaurant iHop which serves the American breakfasts whole day and we also saw some lunch options too on the menu. It must be pretty popular because we waited over 20 minutes just to get a table which I think is quite a lot if I consider how big the place was. We wouldn't mind that but the fact that they forgot about our order (two other tables had the food before we did and they got there after us) and we had to wait 45 minutes for our food made us very, very hangry. Now about the food. It was more than good. BUT to be completely honest here I have to say that I expected something different and yes, something more. The pancakes were bit too sweet, the blueberries could have been fresh and not from compote jar and the eggs on the other hand could have been spiced better. All in all it wasn't bad for the total price. If you happen to run into this place, go in and have fun, but in my opinion it's not worth making the trip about it. 


Cena: $16.00 za vajíčka, bramborovou placku, slaninu, dvě palačinky a čaj.
Price: $16.00 for eggs, bacon, hash brown, two pancakes and tea.








Žádné komentáře:

Okomentovat