neděle 13. března 2016

EASY-PEASY COCOA PANCAKES


Jenom tak pro pořádek bych vás ráda na úvod ujistila, že poslední dny v San Franciscu (přesněji řečeno poslední jídla) byla poctivě zdokumentována, ale dneska tu pro vás mám ten nejlehčí recept na kakaové palačinky, které jsem dneska měla k obědu. Ano, správně, k obědu. Na svoji obhajobu nemám, co bych řekla, tak se u toho nebudeme zdržovat. Dneska pršelo, pršelo, pršelo a taky vlastně pršelo. Jo, a teď taky prší. Takže jsem celý den krásně strávila FaceTimovým a Skypovým maratonem a doděláváním všech úkolů a projektů a vařením jídla na další dny. Za mě dobrý. Hlavně tradiční ranní porada s taťkou na FaceTime byla dneska extrémně povedená. Ukončím to teď novým dílem Suits (srdíčko, srdíčko a tisíckrát hurá!) a podělím se s vámi o ten slibovaný recept :)

Just so we're clear I need to say that the last days in San Francisco (to be more precise - the last meals) were properly documented but today I would like to share this easy and delicious recipe for cacao pancakes I had for lunch today. Yes, lunch. I have nothing to say to defense myself in this matter so let's move on. Today it was just raining, raining, raining and oh, did I mention it was raining? And it's raining now too just fyi. So I spent the whole day marathoning on FaceTime and Skype and finishing up my projects and homework and preparing food for the next day. Fine by me. Especially the morning meeting with my dad on FaceTime was so much fun. I will end my day with the new episode of Suits (a lot of hearts and thousand times hooray!) and with sharing the recipe I promised you in the beginning of this random rumbling :) 


Stačí vzít 60g mouky (já dala napůl celozrnnou a ovesnou), 10g kakaa, lžičku prášku do pečiva, vanilkové aroma (nemusí být), 1 vejce, trochu mléka a pokud chcete, můžete dosladit podle chuti. Vše pořádně smíchat a péct lívanečky nejlépe na kokosovém oleji. Doladila jsem to řeckým jogurtem, fíky a borůvkami. Ještě můžete přidat banán, med, skořici nebo cokoliv jiného. Je - to - neskutečná - dobrota! Dejte vědět, jestli jste je zkusili a přeju super začátek týdne! :)

You will need only 60g of flour (I used wholewheat and oats), 10g of cocoa powder, 1tsp of baking powder, vanilla powder or aroma (doesn't have to be), 1 egg, a bit of milk and you can use some sweetener if you'd like. Mix everything properly and for baking use coconut oil if needed. Toppings are completely up to you! I used greek yogurt, figs and blueberries but you can use also banana, cinnamon, honey or whatever you want. It is sooo goood! Let me know if you try them and have the best start of the week! :)


1 komentář:

  1. Jdu to vyzkoušet na dnešní snídani! Vypadá to perfektně. <3

    OdpovědětVymazat